Liz Castro, editora nord-americana de Catalonia Press i que va publicar «What’s up with Catalonia?», inicia la campanya «Parlem amb els turistes?»

 

La campanya té dos objectius: el primer és que els catalans facin pedagogia amb els turistes sobre el procés i el segon és que els turistes que visitin la ciutat s’emportin informació sobre el procés català cap a casa seva.

La idea de Castro neix després d’observar que els turistes també poden ser un actiu pel procés malgrat els problemes de convivència que suposa la massificació turística: «Catalonia Press té com a missió explicar a l’estranger la lluita pacífica i democràtica per la independència de Catalunya. És difícil arribar als estrangers a casa seva, però si vénen aquí hi tenim accés directe».

Castro ha fet imprimir unes targetes perquè els catalans mateixos les reparteixin entre els turistes amb que es troben pel carrer. El relat internacional és un dels reptes que encara té el procés català. Si cada persona que va amb metro o passeja per Barcelona s’aturés cinc minuts i mantingués una petita conversa per donar a conèixer què volen dir les banderes penjades als balcons o què passarà l’11 de Setembre s’informaria a milers i milers de persones que avui en dia encara no saben res del procés català. “A mi, sí que m’interessa,” li va dir una holandesa a Castro el dijous al rebre una de les primeres targetes.

Les targetes inclouen un enllaç per la descàrrega gratuïta del seu llibre, «What’s up with Catalonia?« una col·lecció d’assajos sobre el procés en que ha col·laborat el President Artur Mas, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, a més a més d’una trentena d’economistes, lingüistes, educadors, politòlegs i escriptors, entre ells Salvador Cardús, Núria Bosch, Elisenda Paluzie, i Matthew Tree. «I si miréssim els turistes com a distribuïdors potencials a l’estranger d’informació sobre el procés d’independència catalana?,» pregunta Castro en el seu blog «Massachusetts, Catalonia«.

Les dades ho demostren: Barcelona va rebre 2,2 milions de visitants estrangers durant el mes de juliol i 9,3 des de principis d’any. Entre aquests hi ha mig milió de francesos, un quart de milió d’anglesos i 180 mil holandesos. Segons la UAB, Barcelona rebrà al llarg de l’any 16,2 milions de turistes estrangers. Abans no s’acabi l’any vindran més de 7 milions de turistes a qui es podria explicar què passa amb una conversa amena i un regal a mà.

Liz Castro va editar l’any passat «What’s up with Catalonia?», un veritable bestseller després de vendre més de 6.000 exemplars, tant en paper com en versió electrònica. Ha rebut crítiques molt positives. També s’han distribuït gratuïtament més de mil exemplars a centenars de biblioteques, polítics i mecenes d’arreu del món.

Les targetes per la campanya es poden adquirir a la seu de l’ANC (Carrer de la Marina, 315), directament a Catalonia Press, o es poden imprimir directament dels arxius PDF que l’editora ha fet disponible al web. També es pot compartir l’enllaç directament. Les targetes van ser dissenyades pel Jordi Calvís, de l’estudi Can Antaviana a les Borges Blanques.

Castro explicarà la nova campanya, íntegrament finançada per l’editorial mateixa, dimecres, 27 d’agost, a les 12 del migdia  davant de l’estany de la Sagrada Família. També repartirà targetes tan a turistes com a gent que vol repartir-les ells mateixos. Per més informació, envia un mail a info@cataloniapress.com 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.