Com hem canviat! Des del 1990 i amb vistes cap al futur, acompanyats pel President, Joan Callís

Benvolguts amics,

Joan Callís - a la festa dels 25 anys

Joan Callís – a la festa dels 25 anys

El passat 22 d’Octubre vàrem fer una festa per celebrar el 25è aniversari de la nostra empresa. El lloc escollit va ser la planta noble de l’edifici La Casa de la Seda, on tenim la nostra oficina.

En aquest acte de celebració, a més de les 60 persones que formem part actualment del BGB, ens van acompanyar més d’un centenar de persones. Van venir antics treballadors, col·laboradors externs, representants de diverses institucions, conserges d’hotels i molts clients, tots amics, tots els que hem construït Barcelona Guide Bureau. Voldria agrair a tots ells la seva col·laboració durant aquests anys.

 

Un pas enrere

Vam començar l’any 1990, 8 amics, tots guies autònoms que volíem simplement millorar les nostres condicions de treball, compartir feina i clients, organitzar els nostres dius festius, etc. Tot molt senzill, però des d’un inici la idea era fer-ho amb una gran qualitat.

Per engegar el projecte el viver d’empreses de Barcelona Activa ens va ajudar molt, sobretot durant el primer any. Estàvem plens de il·lusions i idees, no ens sabia greu passar hores de reunions per veure com impulsar el projecte i aprenent a gestionar una empresa.

Teníem les Olimpíades de 1992 per davant i això feia que cada vegada més visitants estrangers vinguessin a Barcelona, any rere any venien més creueristes i turistes amb moltes motivacions diferents.

Després de les Olimpíades ens va semblar que si ens constituíem com a cooperativa tindríem unes avantatges, sobretot fiscals, que ens facilitaria el projecte. Vam arribar a ser una cooperativa amb 16 socis.

En acabar la dècada dels 90 la cooperativa se’ns feia petita, teníem molta més feina de la que podien abastar els seus socis i decidirem crea una nova societat, la actual, amb els mateixos socis.

Amb l’èxit de les companyies aèries low-cost, observàrem com cada vegada més persones visitaven Barcelona pel seu compte, sense viatges organitzats i que, quan eren aquí, buscaven tours per descobrir la ciutat. Així que vàrem fer el pas d’organitzar els nostres propis tours, a més de prestar els serveis de guia. Ens vàrem reconvertir en agència de viatges i l’any 2008 vam crear els Barcelona Daily Sightseeing Tours.

Ara ja som 60 persones que treballem al BGB entre totes les àrees de Reserves i Dispatchers, Finances, Vendes i Marketing i els/les guies. 25 anys representen la major part de la nostra vida professional i molts hi som des del principi. La família creix i volem que segueixi creixent.

 

Un pas endavant

Som membres dels Convention Bureau de la ciutat, de la Diputació de Barcelona i de l’Agència Catalana de Turisme. A nivell internacional som membres de la European Tour Operators Association.

Tenim un Centre de Formació obert a tots els guies de Barcelona. La formació que fèiem per els nostres guies vam considerar fa 15 anys que també era vàlida per aquells guies de la ciutat que ho considerin oportú. Fem anualment un curs per a preparar professionals que vulguin exercir com a Guies de Turisme de Catalunya.

Tenim una empresa compromesa amb el Turisme Responsable que ho certifica el segell de Biosphere Responsible Tourism, de fet som la primera agència de viatges d’Espanya que té aquest certificat.

Any rere any TripAdvisor ens guardona amb el “Certificate of Excellence” – l’opinió dels nostres clients és molt important per a nosaltres i ens ajuda a estar sempre alerta i a millorar contínuament.

Seguim treballant en nous projectes. Ara mateix tenim en marxa una nova web amb un nou sistema de reserves que ha de facilitar als nostres clients i a nosaltres la gestió dels Daily Tours.

A partir de la primavera de 2016 obrirem La Casa de la Seda a les visites de forma regular  i també per qualsevol tipus de grups especials, gestionarem aquestes visites i promocionarem el lloguer d’espais per esdeveniments.

 

Un pas al costat

Des de 1990 he tingut la sort de poder estar al capdavant d’aquesta empresa. Agraeixo a tots els nostres col·laboradors i clients la seva aportació, i als socis per haver confiat en mi per aquesta feina. Soc President del Consell d’Administració i a la vegada Director General. Hem decidit separar aquests dos càrrecs. A partir d’ara aquest càrrec de director el deixo en mans d’una altra persona que de fet ja fa un temps que el ve exercint, la Carmen Turiera, a qui vull desitjar molta sort per gestionar aquest gran equip. Jo seguiré al vostre costat pel que trobeu convenient des del càrrec de President i fins que els senyors socis ho determinin.

En la base de tot el nostre projecte està la satisfacció del client. En un viatge a l’India regirant a una llibreria de vell a Bombay em vaig trobar un petit cartell de Ghandi que diu:

A customer is the most important visitor on our premises.
He is not dependent on us. We are dependent on him.
He is not an interuption on our work. He is the purpose of it.
He is not an outsider on our business. He is a part of it.
We are not doing him a favour by serving him.
He is doing us a favour by giving us an opportunity to do so.

– Mahatma Ghandi – 

 

Gràcies una vegada més a tots els clients i col·laboradors del BGB!

Seguim en contacte i treballant per a què el turisme ajudi a fer de Barcelona una millor ciutat per a viure i una millor ciutat per a visitar.

 

Salutacions,

Joan Callís
President de Barcelona Guide Bureau

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.