Etsuro Sotoo escultor de la Sagrada Familia

Etsuro Sotoo escultor de la Sagrada Familia

 

Etsuro Sotoo, escultor japonès col·labora en el Temple Expiatori de la Sagrada Família des de 1978. A l’arribar a Barcelona, impressionat pel temple va demanar feina com a picapedrer i superant una prova va entrar a formar part de l’equip d’escultors de la Sagrada Família. Es diu que es va convertir al catolicisme al conèixer l’obra de Gaudí.

Sotoo és professor visitant del Kyushu University User Science Institute, School of Engineering Main Bldg, i ambaixador de Kesennuma, Rias Sanriku (Japó).

 

 

 

A la Sagrada Família ha treballat en la façana del Naixement, seguint les indicacions d’Antoni Gaudí. Entre altres escultures ha realitzat les figures del àngels músics i els nens cantaires de la façana del Naixement, així com les cistelles de fruites que coronen els pinacles del temple. Així mateix, ha dissenyat les portes de la mateixa façana, decorades amb vegetació, insectes i petits animals. També ha realitzat les gàrgoles de les torres dels Evangelistes. S’ha encarregat igualment de restaurar algunes escultures de la Porta del Rosari que es varen malmetre en la Guerra Civil Espanyola. Actualment treballa en el disseny de les campanes tubulars que Gaudí va pensar instal·lar en les torres – campanar en tres façanes de la Sagrada Família.

 

Etsuro Sotoo amb la porta de la façana del Naixement

Etsuro Sotoo amb la porta de la façana del Naixement

 

És autor també d’un monument commemoratiu del 150 aniversari de la firma Louis Vuitton a Barberà del Vallés (2004), així com del monument a la puntaire (2003) a Arenys de Munt i de l’ escultura de Josep Maria Escrivá de Balaguer (2004) a l’església de Montalegre de Barcelona. A Japó és autor de Naixement (1985) i El vell i la nena (1988) en el Chohachi Art Museum de Matsuzaki, així com de les escultures Pinyes (1993) a l’Estadi de Fukuoka i Cinc elements (1997) a l’Institut de Fukuoka, monument de 1500 m² dedicat a l’aigua, el vent, el cel, el foc i la terra.

 

Monument a la Puntaire d'Etsuro Sotoo

Monument a la Puntaire d’Etsuro Sotoo

 

Per la seva experiència, coneixement i valuosa col·laboració en l’obra de Gaudí es un plaer comptar amb la seva presència com a ponent en el 1r Fòrum BGB el proper mes de març.

 

One comment on “Etsuro Sotoo, escultor expert en Gaudí

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.