El Bicing és el transport urbà basat en l’ús compartit de la bicicleta. Un servei senzill, pràctic i sostenible per tot aquell que es vulgui desplaçar per Barcelona, sense fums ni sorolls.

bicing-barcelona

Aquest servei respon a criteris de mobilitat Intel·ligent i mobilitat sense emissions, bicing elèctric. En aquest sentit, Barcelona treballa per assolir una mobilitat segura, sostenible, equitativa i eficient. Reduint l’impacte mediambiental, però també fent que el ciutadà pugui desplaçar-se amb major fluïdesa i facilitat.

Per poder ser usuari del Bicing, primer de tot cal abonar-se al servei. Un cop es rep la targeta d’abonat al domicili ja es pot començar a utilitzar el Bicing.

Quan s’arriba a una estació s’ha d’acostar la targeta al lector i seguir les instruccions que apareixen a la pantalla. Un cop el sistema dóna un número d’ancoratge, ja es pot retirar la bicicleta. Es disposa de tres minuts per comprovar el correcte estat de la bicicleta (frens, rodes, ajustar el seient…).

Les bicicletes del Bicing disposen de:

  • Seient regulable en alçada.
  • Canvi de marxes de 3 velocitats.
  • Peu de subjecció en posició de repòs.
  • Sistema automàtic d’il·luminació nocturna.
  • Pedals antilliscants.
  • Portaequipatge davanter.

El servei està operatiu els 365 dies de l’any amb aquest horari:

  • De dilluns a dijous: El servei funciona tot el dia excepte de 02h a 05h de la matinada, horari a partir del qual només es poden retornar bicicletes.
  • Divendres: El servei funciona tot el dia excepte de 03h a 05h de la matinada, horari a partir del qual només es poden retornar bicicletes.
  • Dissabtes, diumenges i festius: El servei funciona les 24h del dia.

A més a més, gràcies a Barcelona Contactless, col·locat a cada estació Bicing, és possible descarregar-se l’app tan sols acostant el mòbil al Xip NFC, o bé escanejant el QR. L’App Bicing és una aplicació senzilla i fàcil d’utilitzar que permet conèixer la disponibilitat de bicicletes i estacions del Bicing en temps real. També calcula la ruta més segura per a desplaçar-se d’una estació a una altra.

mapa_bicing

Projectes relacionats

Barcelona Contactless: Plataforma desenvolupada per l’Ajuntament de Barcelona per tal de promoure l’ús la tecnologia NFC en la relació de ciutadans i turistes amb la ciutat de Barcelona.

Apps municipals: Desenvolupament d’aquelles aplicacions que han de servir per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i l’experiència d’usuari del turistes de la ciutat de Barcelona. S’han desenvolupat 49 aplicacions municipals que donen servei a tots els sector econòmics de la ciutat.

Bicing elèctric: Bicing amplia la seva flota amb 300 bicicletes elèctriques, facilitant així l’accés a zones fins ara més “problemàtiques” per la seva situació geogràfica (grans pujades). Les bicicletes estaran repartides en 45 estacions, la majoria d’elles en aparcaments de la xarxa B:SM per tal d’aprofitar els 250 punts de recàrrega elèctrica ja existents.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.