Passeig de Sant Joan

l’origen del Nom Segons Puig i Alfonso, li ve de quan els barcelonins el freqüentaven la nit de Sant Joan perquè els diguessin la bonaventura.

Carrer de la Anisadeta

Carrer de la Anisadeta

Carrer de l’Anisadeta (ciutat vella)

Per una taula amb anís i aigua fresca, establerta en el lloc en temps antics, on els obrers del port feien l’anisadeta.

 

 

Plaça d’ Antoni Maura (ciutat vella)

Antoni Maura i Montaner (Ciutat de Mallorca 1853 – Torrelodones, Madrid 1925). Polític. Llicenciat en Dret a Madrid, fou elegit diputat liberal per Mallorca. President del Congrés de Diputats. Ministre d’Ultramar de desembre de 1892 a març de 1894. Organitzà la visita del rei Alfons XIII a Barcelona i a Mallorca. El 1923 condemnà la dictadura de Primo de Rivera i es pronuncià a favor d’una reforma constitucional.

Carrer Petritxol nº 14

Carrer Petritxol nº 14

Carrer de Petritxol

Nom corrupció de pedritxol donat pel fet que el carrer interrompia el pas dels carruatges -no dels vianants- mitjançant un pedrís o pedritxol a l’entrada. Segons altres fonts, nom d’una família catalana propietària de terrenys o cases del carrer. I segons algú altre, nom adulteració de portitxol, mot equivalent a portalet o pòrtic petit. El nom de «carrer del Pedrixol» és documentat ja l’any 1340 i també el 1352.

 

Carrer de l’Almirall Cervera,

Pascual Cervera y Topete (San Fernando 1839 – Puerto Real, Cadis 1909). Marí. Contraalmirall en esclatar la guerra amb els EUA (1898), fou nomenat cap de l’esquadra de Cuba.

 

Placa dedicada a Salvador Papasseit al carrer Argenteria

Placa dedicada a Salvador Papasseit al carrer Argenteria

Carrer de L’Argenteria

El seu traçat correspon a l’antiga via del mar que sortia del Portal Major i es dirigia directament cap a la platja. L’any 998 ja existien a cada banda del camí edificacions que acabaren per tenir església pròpia: Santa Maria del Mar. En aquesta via s’hi establiren en major nombre els argenters. Ja s’anomenava com avui l’any 1423.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.