Una mica d’història dels noms dels carrers de Barcelona.

 

Carrer de Bailen,

Carrer del projecte Cerdà dedicat a la batalla de Bailen (vila de la província de Jaén), lliurada el 19 de juliol de 1808 pel general Castaños contra el general Dupont, que comandava l’exèrcit francès.

 

Carrer dels Banys Nous,

Placa al carrer dels Banys Nous - Barcelona

Placa al carrer dels Banys Nous – Barcelona

 

Hi eren antigament, cantonada amb el carrer de la Boqueria. Eren els anomenats banys àrabs (en realitat eren banys jueus). El juny de 1160, Ramon Berenguer IV féu contracte amb l’alfaquí Abraham per fer uns banys públics en un hort que aquell sobirà posseïa prop del nou castell vescomtal. Subsistiren fins a l’any 1716.

 

 

 

Carrer de Bac de Roda,

Francesc Macià i Ambert (Roda de Ter, Osona ? – Vic, Osona 1713). Polític i guerriller a la Guerra de Successió. Un dels dirigents militars i polítics més populars de la guerra contra Felip V de Castella. Era conegut com a Bac de Roda.

 

Carrer dels Assaonadors,

Sant Joan Baptista - patró dels assaonadors

Sant Joan Baptista – patró dels assaonadors

 

El carrer i el nom daten d’abans de 1447. Hi eren establerts els menestrals assaonadors de pells o cuirs, el gremi dels quals és anterior a 1257, i perduraren fins poc després de 1836. Tingueren una representació en el Consell Municipal de la Ciutat que va establir Jaume I.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.