La limitació de l’accés a la zona monumental del Park Güell de Barcelona ha reduït les vistes de turistes de 9 a 2,3 milions.

Visita guiada al Park Güell
L’Ajuntament de Barcelona fa un balanç positiu en el primer any de la regulació d’aquest espai monumental de l’arquitecte Antoni Gaudí.Segons afirmen, “s’han assolit els objectius marcats a l’inici de la nova ordenació, el 25 d’octubre de 2013”. Poc més de 2 milions de turistes han pogut accedir a l’espai.
El consistori considera que s’ha racionalitzat l’afluència de públic i s’ha reduït la massificació.  L’Ajuntament recorda que amb els 9 milions de visitants dels anys anteriors s’arribaven a la xifra de 1.200 persones simultàniament en un quart d’hora.  Però també destaquen que aquest model d’ordenació només afecta el 7,9% de la superfície total del Park.
park-guell2 drac-park-guell2 park-guell
La zona monumental del Park Güell estava patint els problemes de la massificació i s’enfrontava al repte de la sostenibilitat de l’espai. Ara, segons fonts municipals, s’ha millorat l’experiència dels visitants i s’ha desplegat un pla global d’actuacions per millorar la conservació en el seu conjunt i l’entorn.
Des de l’inici de la regulació, fins a 30 de setembre,  la Zona Monumental del Park Güell ha rebut 2.377.920 visitants. El total de visitants suposa una ocupació del 68% sobre l’aforament total del Park. El 20,42% dels qui el visiten ho fan mitjançant les visites en grup, i un 4,85% són visitants gratuïts (titulars targeta rosa, escoles i Gaudir+BCN i nens de 0-6 anys).
Llatinoamericans i europeus són els principals visitants. Els provinents de Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol no superen el 7%.
Com a curiositat l’APP del Park Güell és la cinquena aplicació municipal més popular en descàrregues. L’aplicació, que permet una completa vista guiada per la Zona Monumental, està disponible en 7 idiomes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.