Al carrer dels Enamorats s/n, entre els carrers d’Aragó, de Marina i l’avinguda Diagonal, davant de la plaça de la Hispanitat on actualment aparquem per anar a Sagrada Família.
Aquesta paret mitgera pintada amb la tècnica del “trompe l’oeil”, és un bon exemple de com camuflar el problema endèmic que té Barcelona amb aquestes parets cegues.
El 1992, amb l’excusa dels Jocs Olímpics, es va decidir arreglar-la. Té quatre-cents cinquanta metres quadrats i la va pintar el col·lectiu d’artistes francesos, La Cité de la Création. La van pagar les empreses Zolpan, que fabriquen pintures, i Avenir, que és de publicitat.
La que abans era una paret cega simula una façana de l’Eixample amb botigues als baixos i veïns als balcons. La gràcia rau en el fet que aquests veïns són tots personatges il·lustres que han viscut a Barcelona.
De dalt a baix I començant per l’esquerra: Joaquim Blume, Cristòfol Colom, Santiago Rusiñol, Ángel Guimerà, Margarida Xirgu, Joan Maragall, Pompeu Fabra, Narcís Monturiol, Francesc Ferrer i Guàrdia, Ignasi Barraquer, Bartomeu Robert, Antoni Gaudí, Ildefons Cerdà, Francesc Rius i Taulet, Francesc Macià, Lluís Companys, Josep Tarradellas, Jacint Verdaguer, Joan Miró, Carmen Amaya, Pablo Ruiz Picasso, Anselm Clavé, Pau Casals, Antonio Machín, Raquel Meller i Mercè Rodoreda.
La tècnica de camuflar les mitgeres es va estrenar a la ronda del General Mitre, en un edifici que hi ha entre els carrers d’Agulló i de les Tres Torres. En aquesta finca es va construir i després es va pintar un mur que tapa la paret cega original, que estava molt malmesa.